Студените профили от алуминий се употребяват най-често за прозорци и  врати в сградите поради добрата топлопроводимост, тераси, външни и вътрешни прегради, за направата на търговски сгради, сенници и много други.

Отваряемата система на VIVA PLAST „O 38“ е 38,0 мм. серия отговаряща на всички Европейски стандарт и норми за качество. Тази система предлага поставяне на единично стъкло с размери от 4 до 10 мм., както и на стъклопакет до 24 мм.

Алуминиевите системи VIVA PLAST  се отличават от другите системи преди всичко със съвършенството на конструкциите, модерното планиране и издръжливост. Естетичният вид и функционалност са други качества, които системата притежава. Благодарение на съвместимостта между различните системи се увеличава възможността за комбиниране според индивидуалния избор на потребителите. Проектирана е така, че да изпълнява външни и вътрешни архитектурни предложения, където не е необходим термо мост.

Профилите от системата „O 38” са предназначени и отговарят на всички изисквания на крайния потребител. Именно поради тази причина те сa един предпочитан избор на клиентите.